Bedrijfsbezoek de Koning Repro | 27 februari 2017

Maandag 27 februari 2017 waren wij te gast bij De Koning Repro (www.dekoningrepro.nl) in Ridderkerk. Na een hartelijke ontvangst met een drankje en een hapje door Esther de Koning werden wij door deze enthousiaste, ondernemende dame rondgeleid in haar bedrijf. Dat was niet zomaar een rondleiding! Esther heeft ons laten zien hoe een gepersonaliseerd notitieboek gemaakt werd. Het maken van gepersonaliseerd drukwerk is één van de specialisaties van de Koning Repro. Gepersonaliseerd drukwerk wordt vooral gebruikt om je te onderscheiden, maar ook gewoon voor mailings waar direct het adres wordt mee geprint.

Allereerst werden alle persoonlijke gegevens van belang voor dergelijk gepersonaliseerd drukwerk verzameld. Toen gingen de aanwezige personeelsleden aan de slag. Het hele proces werd doorgelopen.
De full colour omslag van het notitieblokje werd geprint op de Canon printer, de omslag werd daarna gesneden en gerild (voorzien van 2 vouwlijnen). Het binnenwerk van het notitieblok werd in 1 PMS kleur gedrukt op de Heidelberg drukpers. Daarna werd het binnenwerk en de omslag samengevoegd,  gelijmd en losgesneden. Aan het einde van het proces ontving iedere aanwezig dame een speciaal voor haar gepersonaliseerd notitieboek waarop het logo van UVON Zuid Holland uiteraard niet ontbrak.

De Koning Repro beschikt naast diverse printers ook over een Heidelbergdrukpers. Deze kostbare pers wordt gebruikt voor grotere oplagen en als er PMS kleuren gewenst zijn ipv full colour. PMS kleuren zijn nauwkeuriger dan full colour. Omdat De Koning repro beide disciplines in huis heeft kan er onafhankelijk worden meegedacht met de klant wat het meest geschikt en het voordeligst is.

Dat de Koning Repro niet alleen gepersonaliseerd drukwerk maakt bleek wel toen wij langs een muur kwamen waarop een enorme afbeelding te zien was. Esther vertelde ons vervolgens over het onlangs toegevoegde zelfklevende behang.  Het is mogelijk een schilderij muurgroot te laten verwerken tot wallpaper waarbij een volledig muur omgetoverd wordt in een stilleven of landschap. Dit is mogelijk door een exclusieve samenwerking tussen Kees Alderliesten (www.keesalderliesten.nl)  en Esther de Koning. Niet ieder schilderij leent zich om dusdanig vergroot te worden maar in de speciale brochure is voldoende keus. Ook is het mogelijk andere ontwerpen op deze wijze te verwerken. Denk hierbij aan een logo of (historische) foto van uw bedrijf.

De aanwezige dames waren zeer onder de indruk over wat er allemaal komt kijken bij het leiden van een drukkerij. Ook waren zij onder de indruk van het enthousiasme waarmee Esther de Koning haar bedrijf in een veranderende economie (digitalisering) geleid heeft. Steeds heeft zij nieuwe ideeën ontplooid waardoor zij de werkgelegenheid van haar personeelsleden kon borgen, dit in tegenstelling tot concurrerende bedrijven. Tijdens het diner bij Brussels lof werd nog lang nagepraat over alles wat wij gezien en beleeft hadden bij de Koning Repro.