Bijeenkomst 23 oktober 2017 | Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De bijeenkomst van maandag 23 oktober was weer een mooie. Het thema was “maatschappelijk verantwoord ondernemen” als onderdeel van ons jaarthema Groei, Bewegen en Maatschappelijk ondernemen.

De locatie van de bijeenkomst was restaurant Indigo in Schipluiden. Een restaurant dat MVO ook via hun bedrijfsfilosofie uitdraagt. Zo is het restaurant een oude garage, ingericht met 2e hands meubelen, Het serviesgoed komt van een plaatselijke pottenbakker en het voedsel leveren de eigen kassen en stallen die in het Westland staan. Op het menu staan altijd enkel seizoensgerechten, dus geen aardbeien in de winter.

Als gasten waren in ons midden: Edwin Heijerman (Tromp Drukkerij BV) en Kirsten van der Ham (PA Take Away).

Wat is MVO eigenlijk? Edwin Heijerman heeft ons na het diner meegenomen vanuit Tromp Drukkerij in hun omslag naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Ook Maureen de Jong was aan het woord en legt uit wat MVO eigenlijk inhoudt en hoe je als ondernemer en professional je impact kunt vergroten hiermee. De directe winst en indirecte winst..

Maureen heeft een Impact Canvas ontwikkeld waarmee je al je werkprocessen kan doorlopen om zo te kijken hoe je je impact kan vergroten. Aan het einde van de avond kregen we allen een lege A3 mee om zelf je eigen bedrijf in die processen door te lichten. Al met al was het een absolute eye-opener en was het ook heel waardevol om met elkaar inhoudelijk te sparren over dergelijke maatschappelijke vraagstukken waaraan je zelf een bijdrage kunt leveren.