Masterclass “Leef Je Talent”

Verslag | zomeruitje UVON Zuid-Holland | ‘Leef je talent’| 26 juli 2016
 

Op de zomerse namiddag van dinsdag 26 juli werden we door collega UVON lid Joan Nunnely (Eye for You) en haar business partner Nurlaila Karim, hartelijk ontvangen in één van de prachtige ruimtes van de Machinist in Rotterdam.
 

De flyer (met een danseres op de voorgrond) en de aanwezige muziekinstallatie in de hoek, maakten ons nieuwsgierig naar wat een meer dan afwisselende en interessante masterclass zou worden.
 

Door middel van verschillende korte oefeningen, geïnspireerd op de scrum methodiek, brachten we in een korte tijd achtereenvolgens onze inspiratiebronnen en waarden, activiteiten, behoeften en tot slot onze kwaliteiten en talenten in kaart. Door deze volgorde te hanteren kom je tot een geïntegreerd talent en competentieprofiel.
 

Deze zoektocht ging gepaard met korte bewegings- en performance oefeningen zodat er niet alleen aandacht was voor het hoofd maar ook voor het hart, voor het weten én het voelen.
 

Nadat we onze talenten in kaart hadden gebracht en ook hadden opgeschreven met behulp van verschillende formats, lichtte Joan Nunnely samen met Henny van Egmond het competentieprofiel van de ondernemer toe. Een goede ondernemer is ambitieus, besluitvaardig, gedisciplineerd, creatief, energiek en gedurfd, overtuigend, resultaatgericht, verantwoordelijk, heeft commercieel vermogen en is een goede netwerker. Een mooi profiel om naast je eigen competenties te leggen en te kijken waar je eventueel nog aan zou kunnen werken.
 

Tot slot viel al het geleerde mooi samen in het opstellen van een pitch. Nu eens niet op een traditionele manier maar door je te verbinden aan een bekend merk en hier op voort te borduren. Op het scherm verschenen een ontelbaar aantal logo’s van Philips tot Armani, van Audi tot CocaCola. Een voor een moesten we een merk kiezen die ons aansprak en toelichten waarom. En opeens was daar onze pitch.
 

Want waarom spreekt een bepaalt merk je aan? Omdat ze bijvoorbeeld innovatief en maatschappelijk gericht zijn (je waarden), doordat ze degelijke en duurzame producten maken (je uitgangspunten) en gericht zijn op het leven makkelijker maken (je missie).
 

De masterclass ‘Leef je talent’ smaakte naar meer en was een mooie inkijk in het bedrijf van Joan en haar business partners.
 

De enthousiaste gids (naam?) begeleidde ons, via interessante plekken en anekdotes over de mooiste stad van Nederland, naar de heerlijke barbecue bij ons collega UVON-lid Gerda Verhaar-Eeuwijk.
 

Hartelijk welkom geheten, heerlijk gegeten en tijd om te netwerken met elkaar. Het was een zomeruitje om met heel veel plezier op terug te kijken.
 

www.eye4you.net